Donji Višnjik

Selo moje malo - Donji Višnjik
 
PortalPočetna stranicaCalendarGalleryFAQPretraľnikČlanstvoKorisničke grupeRegistracijaLogin
MZ Donji Višnjik - općina Derventa - Bosna i Hercegovina - RS - Dobro Došli !!

Share | 
 

 FENIKS - Udruga Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu

Go down 
Autor/icaPoruka
D.Visnjik-Tim
Admin


Broj postova : 435
Join date : 03.11.2011

PostajNaslov: FENIKS - Udruga Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu   pet stu 02, 2012 10:19 am

IME UDRUGE
Udruga je izabrala ime FENIKS zbog simboličnog značenja naziva kojim je starogrčka mitologija označavala pticu što se uvijek iznova rađa iz svoga pepela.

Grci i Rimljani preuzeli su ovaj mit od Egipćana i držali da ta mitska ptica svakih pet stotina godina biva spaljena u svome gnijezdu i ponovno se iz vlastita pepela podigne na novi život.

Vrlo važna poruka mita o Feniksu jest da se on sam rađa iz vlastita pepela. Upravo to bi naš narod trebao imati na umu i ne čekati pasivno da netko drugi nešto učini umjesto njega. Trebao bi vjerovati da on sam za to ima snage. Znamo da mnogi u to ne vjeruju, ali mi vjerujemo i od te vjere živimo i radimo ono što sada možemo učiniti i onako kako to možemo. Pri tom smo zahvalni za svaku podršku i pomoć.

KONTAKT
Središnji ured: Ulica 1. maja 4 74400 DERVENTA
Telefon/fax: 00387 – (0) 53 – 331 -846
Elektronska pošta: feniks.feniks.009@gmail.com
Web stranica: www.feniks.ba

Matični broj: 11002323
Porezni broj (JIB): 4402070070001
Broj registracije: RU-383/05 knjiga 1. Ministarstvo pravde BiH

Bankovni računi:
a) za BiH:
INTESA SANPAOLO BANKA BiH
Poslovnica Jelah 1549995000383712
NOVA BANKA A.D. Filijala Derventa 555-008-00253399-06

b) za inozemstvo
INTESA SANPAOLO BANKA BiH
IBAN: BA 39 1549995000383712
SWIFT: UPBKBA22
O UDRUZI
Udruga Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu FENIKS jest udruga građana koja, u okviru prilika mjesta i vremena te u okviru svojih mogućnosti, nastoji biti posrednik ili inicijator različitih vrsta pomoći Hrvatima povratnicima u njihovu Domovinu, njihov dom, na njihovu djedovinu, u Bosansku Posavinu. Svjesna da su politički, gospodarstveni, socijalni i svi drugi uvjeti krajnje nepogodni, Udruga je ipak na utemeljiteljskom saboru sebi postavila slijedeće ciljeve:

- Koordinacija svih Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu u ostvarivanju građanskih prava, dužnosti i potreba u jednoj europskoj državi u 21. stoljeću.

- Djelovanje na informativnom i edukativnom polju te posrednički u ime svojih članova prema državnim organima, domaćim i međunarodnim društvenim i političkim institucijama, te gospodarstvenim i humanitarnim organizacijama u skladu sa zakonom.

- Insistiranje na ostvarivanju svih građanskih prava uobičajenih u modernom dobu, a koja podrazumijevaju puni integritet osobnih, kolektivnih, nacionalnih, religijskih, socijalnih, kulturnih, jezičnih i gospodarskih prava konstitutivnog naroda jedne države.

- Nastojanje oko pune integracije hrvatskih povratnika u lokalnu i državnu zajednicu.

- Trud oko registriranja svih infrastrukturnih, gospodarstvenih, socijalnih, sigurnosnih, kulturnih i religijskih potreba Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu te nastojanje da se o tome kontinuirano obavještava šira javnost, nadležne institucije i organizacije, kako bi se što prije život povratnika približio standardu života europskih građana 21. stoljeća.

- Nastojanje oko organiziranja pravne, informativne, socijalne i svake druge pomoći svojim članovima i svim drugim Hrvatima povratnicima, kako bi svi bili pravodobno obaviješteni o korisnim mogućnostima ili ponudama različitih državnih organa, humanitarnih i gospodarstvenih organizacija.

- Nastojanje oko čuvanja jedinstva pripadnika različitih lokalnih, idejnih ili ideoloških skupina ili pojedinaca oko najosnovnijih interesa i potreba Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu.

- Nastojanje oko održavanja i izgrađivanja dobrih odnosa s drugim nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini, s predstavnicima međunarodnih organizacija u BiH te sa svim drugim ustanovama i pojedincima koji izraze spremnost za suradnju i potporu Udruzi.

Ovi ciljevi su zahtijevni i trajni, a ostvarivi su onoliko koliko bude aktivnosti, sposobnosti i ustrajnosti. Važno je uvijek iznova započinjati, ne odustajati i ne skrivati se iza parola: nemoguće je i ne isplati se!
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://donjivisnjik.forumhr.com
 
FENIKS - Udruga Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Donji Višnjik :: D. Višnjik :: Vijesti-
Forum(o)Bir: