Donji Višnjik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Donji Višnjik

Selo moje malo - Donji Višnjik
 
PortalPočetna stranicaGalleryPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin
MZ Donji Višnjik - općina Derventa - Bosna i Hercegovina - RS - Dobro Došli !!

 

 Poznati posavljaci

Go down 
Autor/icaPoruka
D.Visnjik-Tim
AdminBroj postova : 435
Join date : 03.11.2011

Poznati posavljaci Empty
PostajNaslov: Poznati posavljaci   Poznati posavljaci Icon_minitimesub oľu 03, 2012 12:32 am

Poznati posavljaci Untitl27
- Dr. Drago Prgomet, kandidat za predsjednika HDZ-a R. Hrvatske
- General puk. Drago Lovrić - Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH
- Anto Lipovac - Predsjednik uprave tvrtke “Birotehna” iz Sl. Broda

- Kao što je poznato posavljaci su uvijek bili pošteni i vrijedni, a ovdje donosimo kratke pričice o trojici uspješnih i na brzinu odabranih iz razloga što su njihova imena u zadnje vrijeme često spominjana u svim medijima na ovim našim prostorima. Ovdje smo opisali samo njih trojicu iz R. Hrvatske a ima nas širom svijeta pa ćemo i ubuduće još puno njih ovdje upisati...


Zadnja promjena: D.Visnjik-Tim; sub oľu 03, 2012 12:46 am; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh] Go down
https://donjivisnjik.forumhr.com
D.Visnjik-Tim
AdminBroj postova : 435
Join date : 03.11.2011

Poznati posavljaci Empty
PostajNaslov: Re: Poznati posavljaci   Poznati posavljaci Icon_minitimesub oľu 03, 2012 12:33 am

....................................

dr. Drago Prgomet, kandidat za predsjednika HDZ-a

Poznati posavljaci 113

http://dragoprgomet.com/omeni.php

http://www.orl-zagreb.com.hr/kontakt.html

Biografija
Rođen sam 23. svibnja 1965. godine u Žeravcu, Derventa, BiH.
Obrazovanje
Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u Derventi, upisujem studij medicine u Banjaluci. Diplomirao sam medicinu najprije u Banjaluci, a potom i u Zagrebu. Magistrirao sam i doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Aktivno se služim engleskim jezikom.

Profesionalna karijera
Obavezni liječnički staž sam odradio u Medicinskom centru Slavonski Brod 1990. godine. Specijaliziram otorinolaringologiju u Općoj bolnici Slavonski Brod i ORL Klinici Šalata. Nakon položenog specijalističkog ispita, nastavljam raditi na ORL odjelu Slavonski Brod. Od 1997. godine sam djelatnik MORH-a gdje obnašam dužnost načelnika Uprave za zdravstvo. U isto vrijeme, sukladno ugovoru MORH-a i KBC Zagreb, radim na Klinici za bolesti uha,nosa i grla i kirurgiju glave i vrata Medicinskog fakulteta Zagreb na koju trajno prelazim 2000. godine. Za predstojnika iste klinike sam izabran 2006. godine. Član sam Upravnog vijeća KBC Zagreb kao predstavnik stručnog kolegija. Izvanredni sam profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Osijeku. Voditelj sam kolegija iz fonijatrije na Rehabilitacijsko-edukacijskom fakultetu. Predsjednik sam Upravnog vijeća „Croatian Medical Journal“. Gost urednik sam časopisa „Acta medica Croatica“ i „Collegium antropologicum“. Objavio sam, kao urednik ili koautor, 10 knjiga, monografija i zbornika radova. Autor sam 50-tak stručnih i znanstvenih radova u međunarodno recenziranim časopisima. Održao sam preko 100 predavanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Usavršavao sam se na klinikama u Rimu, Pisi, Londonu, Amsterdamu, New Yorku i drugdje. Bio sam predsjednikom i voditeljem kongresa i edukacijskih tečajeva. Bio sam osnivačem i predsjednikom Hrvatskog društva za vojnu medicinu. Osnivač sam i predsjednik Hrvatskog društva za tumore glave i vrata.

Domovinski rat
Kao član Narodne zaštite RH, od 25. travnja 1991. godine sudjelujem u zaštiti civilnih objekata u Slavonskom Brodu. Bio sam liječnik dragovoljac za odlazak u Ilok koji je bio u okruženju u ljeto 1991. godine. Od 4. rujna iste godine sam na zapadnoslavonskom bojištu kao liječnik bojne, a tijekom ljeta 1992. godine bio sam načelnik saniteta OG Istočna Posavina.
Tijekom oslobodilačke akcije na sela Mašićka Šagovina i Širinci 19. prosinca 1991. godine, pri evakuaciji ranjenika, stradao sam u minskom polju pri aktiviranju mina sanitetskim vozilom. Imam status HRVI. Bio sam članom sanitetskog stožera RH. Tijekom vojnoredarstvene akcije Oluja, kao načelnik saniteta 108. brigade HV, bio sam raspoređen na osiguranju istočnih granica Republike Hrvatske. Pričuvni sam brigadir HV-a.

Politička karijera
Do pristupanja u HDZ nikada nisam bio član niti jedne političke stranke. Stranački sam aktivan od 1996. godine. Bio sam član gradskog i županijskog odbora Slavonski Brod te član Nadzornog odbora HDZ-a na nacionalnoj razini. Trenutno sam član Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ.
Bio sam vijećnik županijske skupštine BPŽ u mandatu 1997-2000, zamjenik kandidata na izborima za Županijski dom Hrvatskog sabora 1997. godine i zastupnik u Hrvatskom saboru 2003-2006. Tijekom saborskog mandata bio sam aktivni član više saborskih odbora i politički kolumnist u tjedniku Posavska Hrvatska.

Obitelj
Rođen sam u obitelji sa sedmero braće i sestara. Otac je bio radnik na željeznici, a majka domaćica. Otac je umro u mojoj šestoj godini života. Majka živi u Slavonskom Brodu. U braku sam sa suprugom Sanjom od 1997. godine. Od iste godine živimo u Zagrebu. Imamo dvoje djece, koji su učenici.


General Drago Lovrić - Načelnik Glavnog stožera OS RH

Poznati posavljaci Drago_10

http://www.osrh.hr/prikaz_hr.asp?idi=101&kati=4

General pukovnik Drago Lovrić rođen je 1961. u Gornjem Vukšiću pokraj Brčkog, u Bosni i Hercegovini, a kako se navodi na mrežnim stranicama NATO saveza, nakon diplome na Vojnoj akademiji (smjer raketno-topničke postrojbe PZO) 1983. (u činu potporučnika), dodijeljene su mu razne dužnosti na razini zapovjedništva vodom i satnijom te je za to vrijeme napredovao do čina poručnika (1984.) i kapetana (1987.).

Nedugo nakon hrvatskoga proglašenja nezavisnosti 1991., general bojnik Lovrić pridružio se novoosnovanim hrvatskim oružanim snagama.

Kad je postao čelnik Operativne uprave u Glavnom stožeru Oružanih snaga Republike Hrvatske, promaknut je u čin general bojnika (2000.). Te je godine magistrirao na studiju za međunarodne odnose Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Školske godine 2003./2004. na američkom National Defence University (ICAF) stekao je titulu magistra znanosti na području strategije nacionalnih resursa, a 2005. promaknut je u general pukovnika te je 2007. imenovan hrvatskim vojnim predstavnikom u NATO-u i EU-u.

General pukovnik Lovrić član je više hrvatskih i međunarodnih organizacija i akademskih skupina, među ostalim i Atlantskog vijeća Hrvatske. Njegova su područja vojna tehnologija, vojna transformacija u jugoistočnoj Europi i sigurnost i politički sustav. Gostujući je predavač na nekoliko hrvatskih i međunarodnih ustanova, uz ine i na Fakultetu političkih znanosti, Hrvatskoj ratnoj školi, DCAF-u (Centar za demokratski nadzor oružanih snaga) u Ženevi i mnogim drugima.

Oženjen je Mirom s kojom ima dvoje djece (Mariju i Dominika) koja polaze Američku školu u Bruxellesu.


Anto Lipovac - Predsjednik uprave “Birotehna” iz Sl. Broda

Poznati posavljaci Anto2010

http://www.birotehna.hr/kontakti/uprava/21-uprava/16-anto-lipovac.html

Osnivač je te, danas moćne tvrtke Anto Lipovac, rođen u Derventi, a tvrtku je osnovao još 1989. u BiH, da bi 1992. posao proširio i na Hrvatsku. Zapošljava stotinjak ljudi, a radili su, uz ostalo, za Ministarstvo obrane, Ministarstvo vanjskih poslova, Hrvatske šume...

Dobili su i posao izgradnje cesta u Afganistanu. Referencije su stekli na poslovima sanacije bakra na jadranskoj obali, zatim u pilot-projektu pripreme trase za Hrvatske šume u dužini od dva kilometra primjenom najmodernije tehnologije PowerCema.

Kandidat Koalicije PREOKRET: GDS BiH i NEP BiH za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske inžinjer Anto Lipovac iz Broda izjavio je kako će učiniti sve za preporod Bosanske Posavine.

- Kao privrednik znam da Bosanska Posavina ima izvanredne prirodne i ljudske potencijale za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije. Međutim, domaća poljoprivredna proizvodnja je ugrožena, jer je uvoz u prosjeku povećan za 40 posto, što prelazi i odredbu Sporazuma CEFTA od 25 posto, a država još nije preduzela mjere zaštite domaće proizvodnje. Zato ću se u Parlamentu zalagati za zaštitu domaće proizvodnje, posebno u poljoprivredi i prehrambenoj industriji - kazao je Lipovac.

Inžinjer Lipovac je naglasio da će također insistirati na tome da se državni poticaji za poljoprivredu povećaju najmanje pet puta.

- Dok je Republika Hrvatska za poticaje u poljoprivredi za 2010. godinu iz budžeta izdvojila oko 600 miliona KM (2,19 milijardi kuna), u FBiH izdvojeno je 55 miliona KM, a u RS 80 miliona KM. Insistirat ću da se državni poticaji poljoprivrednicima povećaju najmanje pet puta, što se može kompenzirati smanjenjem izvoza i povećanjem prihoda od PDV-a – kazao je Lipovac.

Inžinjer Lipovac je dodao da je ipak preduvjet za ekonomski razvoj povratak raseljenih Posavaca i pravedna naknada prognanicima, što bi doprinijelo boljem iskorištavanju potencijala Bosanske Posavine.

http://www.gds.ba/site/index.php?option=com_content&view=article&id=402:lipovac-za-ekonomski-preporod-bosanske-posavine-&catid=44:aktuelnosti&Itemid=199

http://www.nacional.hr/clanak/107168/hrvatica-gradi-autocestu-u-afganistanu

[Vrh] Go down
https://donjivisnjik.forumhr.com
 
Poznati posavljaci
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» POZNATI VIŠNJIČANI;PERO KOLOBARIĆ
» Poznati cerik odlazi u legendu

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Donji Višnjik :: D. Višnjik :: Vijesti-
Forum(o)Bir: