Donji Višnjik

Selo moje malo - Donji Višnjik
 
PortalPočetna stranicaCalendarGalleryFAQPretraľnikČlanstvoKorisničke grupeRegistracijaLogin
MZ Donji Višnjik - općina Derventa - Bosna i Hercegovina - RS - Dobro Došli !!

Share | 
 

 POPIS STANOVNIŠTVA: Objavljen natječaj za popisivače i instruktore

Go down 
Autor/icaPoruka
D.Visnjik-Tim
Admin


Broj postova : 435
Join date : 03.11.2011

PostajNaslov: POPIS STANOVNIŠTVA: Objavljen natječaj za popisivače i instruktore   uto srp 23, 2013 7:53 pm

Popisno povjerenstvo općine Derventa objavilo je javni poziv za prijavu na  natječaj za instruktore i popisivače na predstojećem popisu stanovništva, koji  će se održati od 1. do 15. listopada ove godine.  

Od ukupnog broja potrebnih instruktora i popisvača, prema zakonu o popisu  stanovništva, Hrvati imaju pravo na 124 popisivača i 16 instruktora u općini  Derventa, 146 popisivača i 18 instruktora u općini Bosanski Brod i 57  popisivača i 7 instruktora u općini Doboj.

Donosimo tekst natječaja na hrvatskom jeziku:

                                                         ******
Na temelju članka 26. Zakona o Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013.godine (Sl. glasnik BiH br. 10/12 i 18/13) i članka 7. Zakona o organizaciji i provođenju Popisa stanovništva, kućanstava  i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj (Sl. glasnik RS br. 70/12 i 39/13) Popisno povjerenstvo  općine Derventa objavljuje                                                       JAVNI POZIV

                                         ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA OPĆINSKE
       INSTRUKTORE I POPISIVAČE   ZA  PODRUČJE OPĆINE DERVENTA

Ovim Javnim pozivom Popisno povjerenstvo  općine  Derventa poziva sve zainteresirane kandidate da se prijave za obavljanje poslova općinskih instruktora i popisivača u provođenju Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine na području općine Derventa.

Zainteresirani kandidati za općinske instruktore i popisivače su dužni da se osobno prijave u prostorijama Popisne komisije u zgradi Općine Derventa, ured broj 26.

Prijave za sudjelovanje u Popisu zaprimaće se t od 11. 7. do 31. 7. 2013. godine, u vremenu od 10 do 15 sati u prostorijama Popisnog povjerenstva  općine Derventa.

Kandidat se može prijaviti samo za rad u svojstvu općinskog instruktora ili popisivača.

                                                OPĆINSKI INSTRUKTORI

Obveze u Popisu: obuka popisivača; obilazak terena pred Popis i provjera usuglašenosti skica i opisa popisnih krugova sa stanjem na terenu; organizacija i praćenje rada popisivača; pregled i kontrola popunjenih popisnih
obrazaca; drugi poslovi po nalogu Popisnog povjerenstva  i entitetskog instruktora.

Uvjeti koje kandidat za općinskog instruktora treba da ispunjava:

- da je državljanin BIH;
- da ima najmanje 18 godina na dan kada aplicira (punoljetno lice);
- da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak;
- da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju;
- da je po mogućnosti stanovnik naseljenog mjesta ili općine u kojoj će obavljati
poslove općinskog instruktora;
- da bude raspoloživ preko dana, uvečer i vikendom za posao;
- da posjeduje psiho-fizičke sposobnosti za obavljanje terenskog rada.

Popisi kandidata koji su izabrani za instruktore bit će objavljeni najkasnije do 25. 8. 2013. godine u prostorijama Popisnog povjerenstva i web stranicama statističkih institucija u Bosni i Hercegovini.

Kandidati koji uđu u uži izbor, obvezni su da u periodu od 25. do 30. 8. 2013. godine Popisnom povjerenstvu općine podnesu kopije sljedećih dokumenata (uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata):
osobne iskaznice; diplome; uvjerenja zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost); indexa (za studente); dokaza da je kandidat bio branitelj, invalid rata, civilna žrtva rata, član obitelji poginulog branitelja.

Kandidati izabrani za općinske instruktore prolaze petodnevnu obuku u periodu od 6. do 10. 09. 2013. godine i nakon odslušane obuke (obavezno prisustvo svakog dana), kandidati polažu završni test, nakon kojega se, ovisno o kvaliteti završnog testa i bodovne liste, uključuju u Popis u svojstvu općinskog instruktora ili raspoređuju kao pričuva.

                                                  POPISIVAČI

Zadaci popisivača u Popisu:

obilazak terena pred Popis, popisivanje ''od vrata do vrata'' i drugi poslovi po nalogu općinskog instruktora i Popisnog povjerenstva. Popisivači moraju u dva tjedna popisati sve  jedinice Popisa (stanovnike, kućanstva i stanove). Popisivanje na terenu traje od 1. do 15. listopada 2013. godine (uključuje subote i nedjelje) od jutra do navečer, pa je nužan preduvjet da kandidat za popisivača u tom periodu nema poslovnih/školskih obveza, jer se od popisivača očekuje puni dnevni angažman.

Uvjeti koje kandidat za popisivača treba ispunjavati:

- da je državljanin BIH;
- da ima najmanje 18 godina na dan kad aplicira (punoljetna osoba);
- da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak
- da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje;
- da je (po mogućnosti stanovnik naseljenog mjesta ili općine u kojoj će
obavljati poslove popisivača;
- da ima čitak rukopis
- da bude raspoloživ preko dana, uvečer i vikendom za posao
- da posjeduje psiho-fizičke sposobnosti za obavljanje terenskog rada

Lista kandidata koji budu izabrani za popisivače bit će objavljena najkasnije do 25. 8. 2013. godine u prostorijama Popisnog povjerenstva Općine Derventa  i web stranicama statističkih institucija u Bosni i Hercegovini.

Kandidati koji uđu u uži izbor, obvezni su da u periodu od 25. do 30. 8. 2013. godine Popisnom povjerenstvu općine podnesu kopije sljedećih dokumenata (uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata): osobne iskaznice; diplome; uvjerenja zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost); indexa (za studente); dokaza da je kandidat bio branitelj, invalid rata, civilna žrtva rata, član obitelji poginulog branitelja.

Kandidati izabrani za popisivače prolaze petodnevnu obuku u periodu od 16. do 20. 9. 2013. i nakon odslušane obuke (obavezno prisustvo svakog dana), kandidati polažu završni test, nakon kojega se, ovisno o kvaliteti završnog testa i bodovne liste, uključuju u Popis u svojstvu popisivača ili raspoređuju kao pričuva.

NAPOMENA:

Svi kandidati za općinske instruktore ili popisivače koji zadovoljavaju navedene uvjete iz Javnog poziva trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i kemijsku olovku radi popunjavanja Prijave o sudjelovanju u Popisu. Kandidat svojim potpisom jamči istinitost podataka navedenih u Prijavi. Ukoliko se utvrdi da podaci nisu točni, kandidat neće ući u izbor za općinskog instruktora ili popisivača, odnosno isključuje se iz daljnjih aktivnosti Popisa.

Kandidati koji budu obavljali poslove općinskog instruktora ostvaruju pravo na naknadu u iznosu od 75,00 KM po jednom popisivaču.

Kandidati koji budu obavljali poslove popisivača ostvaruju pravo na naknadu na osnovi broja popisnih obrazaca i to: urbano područje: za P-1=1,75 KM i P-2=1,75 KM i ruralno područje: za P-1=1,95 KM i P-2=1,95 KM.
                                                               


                                      PREDSJEDNIK POPISNOG POVJERENSTVA
                                                                               OPĆINE DERVENTA
                                                                                       Branislav Makrić
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://donjivisnjik.forumhr.com
 
POPIS STANOVNIŠTVA: Objavljen natječaj za popisivače i instruktore
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Donji Višnjik :: D. Višnjik :: Vijesti-
Forum(o)Bir: