Donji Višnjik

Selo moje malo - Donji Višnjik
 
PortalPočetna stranicaGalleryPretraľnikRegistracijaLogin
MZ Donji Višnjik - općina Derventa - Bosna i Hercegovina - RS - Dobro Došli !!

Share
 

 NOVI NATJEČAJ: Američki Caritas obnavlja stambene prostore

Go down 
Autor/icaPoruka
D.Visnjik-Tim
Admin


Broj postova : 435
Join date : 03.11.2011

NOVI NATJEČAJ: Američki Caritas obnavlja stambene prostore Empty
PostajNaslov: NOVI NATJEČAJ: Američki Caritas obnavlja stambene prostore   NOVI NATJEČAJ: Američki Caritas obnavlja stambene prostore Icon_minitimečet sij 31, 2013 9:04 pm

NOVI NATJEČAJ: Američki Caritas obnavlja stambene prostore Adapta10
Američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services (Katolička služba za pomoć, odnosno Caritas Biskupske konferencije SAD) objavila je danas, 31. siječnja 2013., natječaj za pomoć pri opremanju stambenih prostora za povratnike na teritorij općine Derventa. Natječaj se odnosi na one koji su se vratili i žive u neuvjetnim prostorima i na one koji su ozbiljno započeli proces povratka, ali nisu uspjeli urediti najosnovniji prostor za stanovanje.

Najveća moguća suma pomoći neće moći prijeći iznos od 15.000 KM, te se – prema tome – odnosi samo na manje zahvate u stambenom prostoru. Jednako tako, broj mogućih kandidata koji će dobiti pomoć nije velik, iznosi otprilike 15 korisnika koji ispune zadane uvjete. A oni su, po običaju, podijeljeni na opće i posebne kriterije.

Opći kriteriji, koji vrijede za sve jesu:

1. da je korisnik na dan 30. 04. 1991. godine imao prebivalište u stambenom prostoru koji je predmet zahtjeva; da je utvrđen status vlasništva ili stanarsko pravo korisnika nad stambenim prostorom koji je predmet zahtjeva, a u kojem je imao prebivalište na dan 30. 4. 1991. godine;

2. da stambeni prostor korisnika, koji je predmet zahtjeva, nije prodan, zamijenjen ili prenesen na neki drugi način počev od 30. 04. 1991. godine;

3. da stambeni prostor korisnika iz 1991. godine, koji je predmet zahtjeva, ne zadovoljava propisane standarde u skladu s odgovarajućim standardima o minimumu stambenih uvjeta, te da korisnik ili član njegova sadašnjeg kućanstva nije primio pomoć dovoljnu da zadovolji propisane standarde iz Članka 4 Odluke o kriterijima; da korisnik ili član njegova sadašnjeg domaćinstva nema na teritoriju BiH drugi stambeni proctor uvjetan za stanovanje.

4. da stambeni prostor korisnika iz 1991. godine, koji je predmet zahtjeva, ne zadovoljava propisane standarde u skladu s odgovarajućim standardima o minimumu stambenih uvjeta, te da korisnik ili član njegova sadašnjeg domaćinstva nije primio pomoć dovoljnu da zadovolji propisane standarde iz Članka 4 Odluke o kriterijima;

5. da korisnik ili član njegova sadašnjeg kućanstva nema na teritoriju BiH drugi stambeni prostor uvjetan za stanovanje.

Posebni uvjeti se boduju prema uvidu u stanje stambenog prostora, pripadnosti socijalno ugroženim kategorijama i broju članova kućanstva.

Natječaj traje 15 dana i završava 15. veljače 2013. godine. Dotad treba predati potrebne dokumente na šalter općine Derventa ili poslati poštom na adresu općine. Na koverti mora obavezno pisati: ZA JAVNI POZIV, PROJEKTI CRS-a, “Prijava na javni poziv za obnovu stambenog prostora” NE OTVARAJ.

Udruga FENIKS će biti službeni partner CRS-u i za ovaj projekt. U uredu Udruge moći će se zatražiti pomoć za prikupljanje potrebnih dokumenta i pravilno ispunjavanje prijave, a puni tekst natječaja i formulare prijave može se naći prikačene uz ovu vijest gore desno pri vrhu stranice.

Feniks.info
[Vrh] Go down
http://donjivisnjik.forumhr.com
 
NOVI NATJEČAJ: Američki Caritas obnavlja stambene prostore
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Donji Višnjik :: Novosti-Zanimljivosti-Aktuelnosti-
Forum(o)Bir: